Идеи за празнуване на рожден ден

Идеи за празнуване на рожден ден

Рождените дни, безспорно, са сред най-обичаните празници през цялата година – особено за децата. В същото време и възрастните рядко остават назад и също като малчуганите, умеят да се забавляват и знаят как да отпразнуват този техен специален ден. Разбира се, в случая най-важното е да сме оригинални и идейни, когато става въпрос за наистина вълшебно настроение, отлично изкарване и еднакво положителни емоции както за празнуващия, така и за гостите. Ако обаче вие сте от хората, които нямате кой знае какво въображение да се справите със задачата да организирате перфектния рожден ден, не губете кураж. Ние сме тук, за да ви помогнем в тази насока. Предлагаме ви един материал, написан с много любов и внимание към бъдещите рожденици – и малки, и големи. Предлагаме ви уникални идеи за празнуване на рожден ден.

Идеи за празнуване на детски рожден ден

Да започнем с концепции за детски рожден ден. Темата наистина е широка и необятна, но нашата цел в момента е да ви дадем наистина различни и впечатляващи идеи, които да ползвате за следващото празненство на вашето мъниче.

1. Ретро парти с много мили пожелания за рожден ден и вкусна торта

Идеята на ретро партито за детския рожден ден на вашата дъщеря или син е по-скоро да покаже на децата как някога родителите им са празнували техните рождени дни. Става въпрос за парти на закрито, у дома, с домашно приготвена торта, с вкусни сандвичи и може би, изненадата на вечерта – посещение на клоун или мама, облечена в образа на добрата фея, която ще раздава подаръци на всички деца, а те – на рожденика. Няма нищо по-хубаво от уханието на домашни сладки и по-сладко от натрупани едно върху друго и заспали малчугани след цял ден лудуване на закрито помещение, нали?

2. Рождения ден на малката принцеса

В случай че вашата кукла има рожден ден и е на път да премине към една по-особена възраст, когато все повече започва да се възприема я като принцеса, я като балерина, актриса или нещо подобно, заложете на вечната класика в жанра, а именно Барби тематиката. Украсете всичко в розово, задължително предупредете родителите на приятелките на щерка ви да ги облекат подобаващо като кукли, раздайте аксесоари – розови гривнички, химикалки с пух в края за писане на пожелания за рожден ден – и намерете сладки под формата на сърца, курабийки и мъфини в кукленски стил.

3. Заведете момчетата на екстремни приключения

Тук може и да не съберете кой знае колко голяма група, защото много от така наречените съвременни майки орлици няма да допуснат да пуснат отрочетата си на подобно преживяване, но какво пък: с добре подбраните юнаци, възпитани в авантюристичен дух ще се забавлявате наистина много. Идеята на този начин за празнуване на детски рожден ден е да направите програмата, която да измори момчетата – катерене на изкуствени стени, посещение на лунапарк или обикновени блъскащи колички, състезание с колелетата или каране на кънки, ако е зима и т.н, и т.н. Целта, както се досещате е да изстискате и последните сили на децата, а накрая да им подарите зверско угощение: естествено пица и голямо парче торта за десерт!

Детско парти у дома или на вън – 10 специални съвети, които да имате на предвид

А сега нека ви зарадваме с няколко специални съвети, които задължително да приложите било то в домашното си парти за детски рожден ден, или на открито, а може би, на закрито, но в специално за случая място. Ето ги и въпросните 10 съвета, скъпи родители:

1. Рамкирайте правилно във времето партито, за да сте сигурни, че ще бъде наистина идеално. Както знаете, децата си имат свой собствен биологичен часовник и са, може би, най-активни по обяд до късния следобед. Ето защо това е и идеалното време за организиране на забавен и весел рожден ден.

2. Не подминавайте опциите и екстрите на дигиталната ера, в която живеем. Планувайте всичко във Фейсбук. Създайте си събитие или група, в която да поканите родителите на поканените деца, за да дадете инструкции за партито, а и да обмените по някоя друга страхотна идея.

3. Създайте максимално много неща за партито с ръцете си – от украсата до лакомствата. Повярвайте ни, това ще създаде допълнително уникално впечатление и на родителите, и на децата.

4. Установете бюджет, в рамките на който да се вместите за цялостната организация (плюс собствения ви голям подарък за детето) предварително. Така хем няма да се вкарате в излишни разходи, хем допълнително ще си помогнете за самата организация.

5. За да е по-забавно, дори най-обикновеното домашно детско парти за рожден ден, определете дрескод или тематика, която да се спазва при обличането и маскирането на децата. Ако не искате да затормозявате излишно родителите на другите деца, купете няколко маски и ги раздайте на гостите.

6. Включете в партито колкото се може повече активности. В днешно време децата и така прекарват прекалено много свободно време в статично пасивно положение. Може би, рождените дни са дните, в които можем да ги научим да се движат повече, да играят на нашите игри, не изискващи нито мобилни устройства, нито пари. Понякога, една импровизирана жмичка може да разпали духовете на леко поуморените след преяждане с торта деца по време на рожден ден!

7. Изборът на дата е еднакво важен с избора на конкретно начало и край на детското парти за рожден ден. Понякога, по-добре би било да празнувате не на конкретната дата, но да си гарантирате, че всички приятели на вашето дете ще успеят да присъстват. Приятелите на детското парти за рожден ден, обикновено, са най-готиният подарък, който може да получи малкият рожденик.

8. Изберете и съставете балансирано меню. Твърде много сладки храни, например, не само ще разсърдят родителите с еко наклонности към отглеждането на децата си, но и ще намалят нивото на активност у празнуващите. Постарайте се, например, да има нещо като мини предястия, съставени от биологично чисти и полезни продукти. Сладки и бонбони дори не е задължително да бъдат в изобилие, ако ще има огромна торта.

9. За да си помогнете за почистването после, можете леко да изхитреете и да организирате нещо като игра за най-много събрани боклуци в торбата малко преди да приключи партито. Разбира се, ще трябва да измислите и подходящи награди за победителите.

10. Ако рожденият ден е по време на топлата част от годината, задължително изкарайте децата навън. Това ще повдигне настроението им, а и ще успеете поне за малко да ги откъснете от екраните на телевизорите и компютрите.

Скъпи родители и възрастни, не се притеснявайте, няма да ви подминем в нашия материал за уникални и наистина оригинални идеи за празнуване на рожден ден. В следващите редове ще ви дадем насоки и предложения как вие да отпразнуване най-специалния си ден от годината:

1. Пижамено парти – какво по-добро за отмора и забавление в непретенциозна обстановка от компания с най-близките ти приятели по пижама, огромно количество от най-доброто шампанско и много здравословни апетайзери като ягоди, черен шоколад, хайвер и мини салати в кошнички с много зеленина?

2. Средиземноморско парти – идеално за лятото и ако имате двор, но дори и да живеете в апартаменти пак ще успеете да се справите. Темата е Средиземноморието, така че кухнята е морска, виното – италианско – а облеклото оскъдно, тоест по бански! Много секси идея, не мислите ли?

3. Лъскавото парти – дрескодът е рокли и мъжки папионки с много брокад и пайети, а менюто – изискано и поднесено в кристални сервизи и изтънчени прибори, музиката е предимно джаз, а входът за това парти е само с покани, като към тях всеки гост трябва да донесе по един наистина луксозен и лъскав подарък.

4. Пикник на открито или екстремно парти сред гората е идея, която ще допадне на всеки с прекалено динамичен начин на живот и огромно прекарано време в офиса. Вземете си повече кошници с храна, а ако ще спите в гората – спални чували, палатки и газов котлон. На пръв поглед звучи нелепо, но повярвайте ни, емоциите, които ще си докарате с този рожден ден, ще се помнят дълго време!

5. Игри за възрастни – включете в програмата си за домашното парти за рожден ден и типични игри като „истина или предизвикателство“, „игра на шише“, „игра на филми“ и т.н. Върнете се за кратко назад в тийн годините си и забравете броя на свещичките на тортата, до която всъщност, може и да не стигнете от емоции и веселие!

6. Направете се на DJ с уникална музикална програма, включваща любимите и емблематични песни на всеки един от гостите, а тях съответно нарамете с индивидуални задачи – едните ще приготвят коктейлите, а другите храната! Между другото, този метод е най-успешният да сближите поканените, ако не се познават предварително.